Search found 8 matches

by oldrobot
Wed Jan 15, 2020 6:51 pm
Forum: Music Tech DIY
Topic: DIY Mutable Unsuccessful Builds
Replies: 3073
Views: 165506

Re: DIY Mutable Unsuccessful Builds

cnicht wrote:
Wed Jan 15, 2020 5:34 pm
You were lucky - it's the supply for the headphone output channels which aren't used. :guinness:
Sometimes break the module is the only way to fix it :lol:
by oldrobot
Wed Jan 15, 2020 5:24 pm
Forum: Music Tech DIY
Topic: DIY Mutable Unsuccessful Builds
Replies: 3073
Views: 165506

Re: DIY Mutable Unsuccessful Builds

Actually an interesting story.. While my testing I've accidentally torn off the 8th pin of IC6 (don't ask how :hihi: ) So I've decided to uninstall this chip and replace it with the new one. Then I've found out that LEDs work without this chip, so I've decided that it was the reason for the issue. A...
by oldrobot
Wed Jan 15, 2020 4:32 pm
Forum: Music Tech DIY
Topic: DIY Mutable Unsuccessful Builds
Replies: 3073
Views: 165506

Re: DIY Mutable Unsuccessful Builds

The flat on the LED package isn’t facing the same way as the legend on the PCB Oh, you're right! And it looks that I found an issue. Looks like IC6 codec is dead. I've soldered it out and now LEDs work as they should. So I'll wait for the new one and hope everything will work. Thanks for your help ...
by oldrobot
Wed Jan 15, 2020 11:57 am
Forum: Music Tech DIY
Topic: DIY Mutable Unsuccessful Builds
Replies: 3073
Views: 165506

Re: DIY Mutable Unsuccessful Builds

Looks like you still have solder paste briding *under* caps and resistors eg c39,c45 to name just two !!! Seriously - you need to go over that board under high magnification and get rid of all the excess solder paste. You also need to check for resistance across all of your caps and resistors - eve...
by oldrobot
Wed Jan 15, 2020 7:57 am
Forum: Music Tech DIY
Topic: DIY Mutable Unsuccessful Builds
Replies: 3073
Views: 165506

Re: DIY Mutable Unsuccessful Builds

Is that solder paste or flux flooding all the areas between passives eg r39/r40 etc etc (and likely between pins of ic1 - the voltage regulator) ???? Ps looks also like you have dry joints as well as bridges on the stm32 - but always hard to tell from a photo.... What fault finding have you done? D...
by oldrobot
Wed Jan 15, 2020 5:34 am
Forum: Music Tech DIY
Topic: DIY Mutable Unsuccessful Builds
Replies: 3073
Views: 165506

Re: DIY Mutable Unsuccessful Builds

Try dry fitting sockets J6 and J8. These carry the normalisation signal which is fed back to the microcontroller You mean to install jack connectors to those sockets? Did it and still nothing unfortunately. I understand that there may be some statements in the original firmware to check if some jac...
by oldrobot
Wed Jan 15, 2020 5:18 am
Forum: Music Tech DIY
Topic: DIY Mutable Unsuccessful Builds
Replies: 3073
Views: 165506

Re: DIY Mutable Unsuccessful Builds

Looks like there maybe a solder blob on the right side of the processor between about a 1/3 to 1/2 up from the bottom. Might check the current limit resistors for the LEDs and see if they are the right values. You're talking about the bulb between processor legs? This was the first thing I've check...
by oldrobot
Tue Jan 14, 2020 8:20 pm
Forum: Music Tech DIY
Topic: DIY Mutable Unsuccessful Builds
Replies: 3073
Views: 165506

Re: DIY Mutable Unsuccessful Builds

Hey guys, I've built the Rings yesterday. The firmware was updated successfully, but LEDs are dead. I've tested the soldering and it seems to be fine. The chip receives power and there are no shorts. For some reason legs #8, 51, 52, 53 have no voltage on them. I've decided that the issue is in firmw...

Go to advanced search