Buchla FEATURE REQUESTS Firmware v30 & higher only

Discussing some incredible modules that don't quite fit into the other forum categories.

Moderators: Joe., lisa, luketeaford, Kent

solaris
Super Deluxe Wiggler
Posts: 2125
Joined: Mon Sep 13, 2010 6:49 pm
Location: ̋͋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̏̏ ̏ ˳̊̊̊̊̊ ˳̥̥̥̥̥̊̊̊̊̊̊̊˳̥˯Ξ̿̿̿̿̿̿̿̿̿̿▂ ̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋

Post by solaris » Thu Oct 10, 2013 4:09 pm

Leoespejo wrote:
BHC303 wrote:291e:

As sequencer advances / reverses, AMP BW & FRQ pot values LED's corrospnd to actual settings of each knob on each stage.

223e:

Arp lights on keys (birdy thing) to flash with the arp sequence.


:mrgreen:
Yes !!!

+1 :tu: specialy about 291e
uhm well what if the freq is running and you want to edit it?
▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈□ □ □ □ □ □ □ □ □ t r a n s f e k t i o n ▔▔▔▔╲▂▂▁▂▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▂▁▁
▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈□ □ ▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈□ ▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▔╲▂̥̥̊̊̊̊▂ ‬::.:::.h++p://z.x-xx---x.info □ □ □ □ □ □ □ □ □‬

User avatar
Leoespejo
Super Deluxe Wiggler
Posts: 1521
Joined: Sat May 07, 2011 5:26 am
Location: Barcelona

Post by Leoespejo » Fri Oct 11, 2013 2:19 am

solaris wrote:
Leoespejo wrote:
BHC303 wrote:291e:

As sequencer advances / reverses, AMP BW & FRQ pot values LED's corrospnd to actual settings of each knob on each stage.

223e:

Arp lights on keys (birdy thing) to flash with the arp sequence.


:mrgreen:
Yes !!!

+1 :tu: specialy about 291e
uhm well what if the freq is running and you want to edit it?
Now 291e seems to be constantly in an "edit" mode, then to solve this, maybe there should be an "edit" and a "run" mode, if you want the led lights to correspond the freq. the bandwidth or the amp. So maybe holding down edit botton enter edit mode and you can edit one step while seq. is running. Another option it comes to my mind is: pushing the know you want to edit lets you edit the corresponding parameter, this function could be available only when seq. is running and you edit the step where edit led light is, as you know knobs on 291e can be pushed but have no function except for the edit knob.

solaris
Super Deluxe Wiggler
Posts: 2125
Joined: Mon Sep 13, 2010 6:49 pm
Location: ̋͋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̏̏ ̏ ˳̊̊̊̊̊ ˳̥̥̥̥̥̊̊̊̊̊̊̊˳̥˯Ξ̿̿̿̿̿̿̿̿̿̿▂ ̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋

Post by solaris » Fri Oct 11, 2013 4:12 am

yes but is that really necessary?
:-)
▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈□ □ □ □ □ □ □ □ □ t r a n s f e k t i o n ▔▔▔▔╲▂▂▁▂▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▂▁▁
▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈□ □ ▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈□ ▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▔╲▂̥̥̊̊̊̊▂ ‬::.:::.h++p://z.x-xx---x.info □ □ □ □ □ □ □ □ □‬

User avatar
Leoespejo
Super Deluxe Wiggler
Posts: 1521
Joined: Sat May 07, 2011 5:26 am
Location: Barcelona

Post by Leoespejo » Fri Oct 11, 2013 5:23 am

solaris wrote:yes but is that really necessary?
:-)
Is 291e really necessary ? :hyper: :mrgreen:

solaris
Super Deluxe Wiggler
Posts: 2125
Joined: Mon Sep 13, 2010 6:49 pm
Location: ̋͋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋̏̏ ̏ ˳̊̊̊̊̊ ˳̥̥̥̥̥̊̊̊̊̊̊̊˳̥˯Ξ̿̿̿̿̿̿̿̿̿̿▂ ̋̋̋̋̋̋̋̋̋̋

Post by solaris » Fri Oct 11, 2013 5:38 am

Image
▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈□ □ □ □ □ □ □ □ □ t r a n s f e k t i o n ▔▔▔▔╲▂▂▁▂▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▂▁▁
▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈□ □ ▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈□ ▂̵̶̵̥̤̳̤̇̈̄̅̈▔╲▂̥̥̊̊̊̊▂ ‬::.:::.h++p://z.x-xx---x.info □ □ □ □ □ □ □ □ □‬

User avatar
ZenMusic
Wiggling with Experience
Posts: 490
Joined: Mon May 06, 2013 8:52 pm

Post by ZenMusic » Fri Nov 29, 2013 12:13 am

would it be possible to make the 251e programmable from a MIDI input (or any CV)?

User avatar
dan_p
Super Deluxe Wiggler
Posts: 3519
Joined: Tue Jan 19, 2010 5:47 pm
Location: UK 4000' above Worc's

Post by dan_p » Sun Jan 12, 2014 1:07 pm

Soft/quiet start from preset manager for 206e/227e.

Having the mixer at 0 for all channels for a couple of seconds would eliminate this. It is alarming seeing the mixer go red every time I power the Buchla up!
Oh you got a Nickel, I got a Dime,
I'd like to get to know you but I haven't got the time,
You got to walk like a mannequin, roll like a tyre,
Act on reaction dodge the big spud fryer
------------------------------------------
www.Soundcloud.com/dan_p
www.YouTube.Com/d4nnyp

User avatar
ZenMusic
Wiggling with Experience
Posts: 490
Joined: Mon May 06, 2013 8:52 pm

Post by ZenMusic » Mon Feb 10, 2014 7:59 pm

This is important! (IMHO)
Now that the MemCardRev3 backups up (and restores) all 30 presets .. there is no way to "merge" presets from multiple cards..

There’s a need for a new Preset Manager option to restore partial sets (a range would be okay to match the previous options)

This must be typical for all users:

CARD1 has presets 1-15 that are good

CARD2 has presets 16-30 that are better than card1’s 16-30 … so I’d like to merge … to do this:

1st RESTORE all PRESETs from CARD1 (or just 1-15)
2nd RESTORE only 16-30 from CARD2

Then I’d save all 30 back to 1 card to get them together on one card . This need to reorganize must be a common need to users….


I think .. I'll need a MemCard for each composition ...(each version I guess)

En_Annan
Learning to Wiggle
Posts: 47
Joined: Mon Jun 10, 2013 4:33 am
Location: Uppsala, Sweden

291e: implementing functionality of the push knobs

Post by En_Annan » Wed Apr 02, 2014 4:32 am

291e: that pushing of the knobs (other than the time edit knob/button) changes the A to a, M to m, etc. and vice versa. Would be pretty simple to do right? To do all of these maneuvers with just one knob/button (the time edit knob/button) is time consuming and irrational to my thinking, provided that the other knobs button functionality is wired. Thanks

User avatar
dkcg
I pity the fool w/o enough VCAs
Posts: 9140
Joined: Mon Jul 14, 2008 12:35 pm
Location: LA

Post by dkcg » Sat Apr 05, 2014 2:44 am

Would it be possible to make the time mult knob (and CV input) a master offset or scale for the 250e when in MIDI clock mode?

Would be kinda cool to be able to raise and lower divisions on all the timing knobs with just this knob.

User avatar
MechaSeb
Super Deluxe Wiggler
Posts: 1500
Joined: Fri Apr 02, 2010 7:21 pm
Location: France

Post by MechaSeb » Sat Apr 05, 2014 3:27 am

Would it be possible to have another mode on 210e wich would simply make the leds following IN/OUTs signal intensity.

User avatar
ZenMusic
Wiggling with Experience
Posts: 490
Joined: Mon May 06, 2013 8:52 pm

Post by ZenMusic » Wed Apr 09, 2014 10:47 pm

MechaSeb wrote:Would it be possible to have another mode on 210e wich would simply make the leds following IN/OUTs signal intensity.
+1

User avatar
BHC303
Super Deluxe Wiggler
Posts: 1755
Joined: Fri Jul 15, 2011 6:54 pm
Location: Gold Coast Australia

Post by BHC303 » Sat Jun 21, 2014 5:42 pm

200e

Being able to scroll backwards through menus (maybe while holding the remote enable button) would be cool :party:
Dmmavar wrote:what do I need to get into drones
Pighood wrote:A bees nest and a small container of corn syrup.

User avatar
BHC303
Super Deluxe Wiggler
Posts: 1755
Joined: Fri Jul 15, 2011 6:54 pm
Location: Gold Coast Australia

Post by BHC303 » Sat Jun 21, 2014 5:43 pm

291e

Sequencer to slave to midi clock like the 250e.

Sequencer to reset to stage one when slaved to midi clock like the 250e

:mrgreen:
Dmmavar wrote:what do I need to get into drones
Pighood wrote:A bees nest and a small container of corn syrup.

User avatar
BHC303
Super Deluxe Wiggler
Posts: 1755
Joined: Fri Jul 15, 2011 6:54 pm
Location: Gold Coast Australia

Post by BHC303 » Sat Jun 21, 2014 7:52 pm

250e

No glitch / latency while switching presets when slaved to midi clock (internal busses)


(i thought this to be more of a bug, than a feature request but that / this post got removed from the bug report)
Dmmavar wrote:what do I need to get into drones
Pighood wrote:A bees nest and a small container of corn syrup.

User avatar
Kent
Large Member
Posts: 11700
Joined: Thu Mar 06, 2008 10:17 am
Location: Vienna, Austria

Post by Kent » Sun Jun 22, 2014 2:42 am

BHC303 wrote:250e

No glitch / latency while switching presets when slaved to midi clock (internal busses)


(i thought this to be more of a bug, than a feature request but that / this post got removed from the bug report)
We love to have member participation and value contributions that add to the flow of conversation on the forum. However, if you are going to join in on the bug reporting or feature requests, please do us the courtesy of reading all of the other existing posts in order to ensure that what you would like to report hasn't already been reported. Also, please add your firmware number as requested in the first post. This helps to verify that the user is on the latest firmware and will also serve to inform users if a new or old bug has appeared in later firmware revisions.

Your 250e MIDI Clock report had already been reported. Duplicates will be deleted in order to keep the list concise.

Danke.

User avatar
BHC303
Super Deluxe Wiggler
Posts: 1755
Joined: Fri Jul 15, 2011 6:54 pm
Location: Gold Coast Australia

Post by BHC303 » Sun Jun 22, 2014 4:23 am

No probs 8_)
Dmmavar wrote:what do I need to get into drones
Pighood wrote:A bees nest and a small container of corn syrup.

User avatar
exeterdown
Wiggling with Anxiety
Posts: 685
Joined: Tue Sep 27, 2011 12:58 pm
Location: Australia

Post by exeterdown » Mon Jun 23, 2014 1:49 am

Lyonel wrote:
exeterdown wrote:CV control of spacial placement in the 227e.

I think this would be great because the CV ins on it right now only let you control the swirl.
"Rate" controls Left-Right and "Ampl" controls Front-Back (with Swirl off).
Right, sorry man I had a play and think I've got it now.
The CV input doesn't control panning by default. You have to turn the dials to their far right position and then the CV control kicks in.

Cheers!

User avatar
Selador
Veteran Wiggler
Posts: 503
Joined: Thu May 10, 2012 4:49 pm
Location: Tallinn, Estonia

Post by Selador » Fri Aug 19, 2016 5:23 am

My biggest request: transmitting pitch bend data over the buss with the 225h.

It's the only thing missing to make the module perfect.
Born like this, into this, as chalk faces smile

keimart.in

User avatar
rkilman
Wiggling with Experience
Posts: 380
Joined: Wed Nov 17, 2010 12:05 pm
Location: PHX

Post by rkilman » Fri Sep 08, 2017 11:06 pm

Morphing presets!

A global time setting that would set the rate at which values from one preset transition to values to the next preset.

User avatar
dougcl
Number 6
Posts: 4029
Joined: Sat Jul 26, 2008 3:04 am
Location: Portland OR

Post by dougcl » Sun Mar 04, 2018 7:35 am

I would like to see the 250e range switches transpose whole octaves rather than whole voltages. When switching, the voltage would increase by 2.4V (or 1.2V) rather than 2V.

User avatar
jesselucas
Common Wiggler
Posts: 181
Joined: Thu Oct 01, 2015 8:58 pm
Contact:

Post by jesselucas » Mon Sep 23, 2019 1:05 pm

dougcl wrote:I would like to see the 250e range switches transpose whole octaves rather than whole voltages. When switching, the voltage would increase by 2.4V (or 1.2V) rather than 2V.
Second!

User avatar
jesselucas
Common Wiggler
Posts: 181
Joined: Thu Oct 01, 2015 8:58 pm
Contact:

Post by jesselucas » Mon Sep 23, 2019 1:15 pm

Pulse input for 251e tempo. Maybe add the ability to switch the "Master Clock" CV to a pulse in clock? As a way to set the tempo from an external source but keeping the per stage interval settings.

Post Reply

Return to “Buchla, EMS & Serge”