TE OPZ to Bug query

Modular and other sound devices from BugBrand.

Moderators: Kent, BugBrand

Post Reply
User avatar
seeasound
Common Wiggler
Posts: 202
Joined: Wed Jul 24, 2013 1:13 am

TE OPZ to Bug query

Post by seeasound » Sat Feb 15, 2020 2:36 am

Hey all, trying to connect my opZ using the oplab into my bug system using toms adapter cables....

My issue is I am getting a high pitched whine out of the opz with the ground jack connected to the bug frame...Im actually connecting the opz audio into the racked drm2. So im wondering if there a need to connect the ground jack at all as the opz is battery powered
FS/FT Little Deformer+ANAX+SP12

User avatar
T. Jervell
Wiggling with Experience
Posts: 451
Joined: Thu Feb 07, 2013 2:13 pm
Location: Norway

Re: TE OPZ to Bug query

Post by T. Jervell » Sat Feb 15, 2020 3:00 pm

Have you tried with just audio (not using the oplab), if yes, still noisy?
Also have you tried to use a splitter on the opz audio out? Sending one of the mono outs from the splitter to the DRM?

User avatar
seeasound
Common Wiggler
Posts: 202
Joined: Wed Jul 24, 2013 1:13 am

Re: TE OPZ to Bug query

Post by seeasound » Sun Feb 16, 2020 2:42 am

Yes once the ground jack is removed the noise is gone.
FS/FT Little Deformer+ANAX+SP12

User avatar
T. Jervell
Wiggling with Experience
Posts: 451
Joined: Thu Feb 07, 2013 2:13 pm
Location: Norway

Re: TE OPZ to Bug query

Post by T. Jervell » Sun Feb 16, 2020 8:47 am

Hmm... that’s strange. Well I don’t own a OP-Z, so can’t compare. But I guess sending CV from the OPLab will work as long as they share common ground when you plug audio out from OP-Z to DRM2 audio in, which I think they do. Hope you’ll resolve it!

Post Reply

Return to “BugBrand Devices”