Euro Envelope build feedback

Discussion and support for users and builders of Oakley Sound musical products.

Moderators: Kent, Synthbuilder

Post Reply
User avatar
Pav
Wiggling with Experience
Posts: 309
Joined: Sat Mar 19, 2016 3:21 pm
Location: UK Hampshire

Euro Envelope build feedback

Post by Pav » Tue Feb 11, 2020 2:24 pm

Hi, Tony

interesting one this is - I have a working Euro Envelope - that is until I power cycled it, when on switching the power back on - it freezes.
Symptoms were that Only the green gate led flashes, the red output led is steady dimly lit, and I get a drone rather than a gated loop i have configured.

I can cure this by using my dmm to check the vdd voltage on pin16 of U3, which trips it into life.
Edit - This does appear to be fixed now with 2nd reflow of pin16 CD4052 hurrah.

Love the ratcheting effect you can get with the gated loop btw.
1 had a 1 gate in to 4 out sounding like the intro to Dr Who :hyper: ( you have to take the little pleasures when you find them :despair: )

A second envelope build Im still diagnosing.
do not see +12V power at the multicomp connectors of the main board . Its there on the power header.
ie CN1p2,CN2p1,CN3p3,p4 ,CN6p5 . CN5p3 sees 5v when pot board connected.
Still diagnosing this.. I tried replacing C14 , more because i thought i got different voltages values at CN2p1 when moving
the cap with my finger, but more likely this was red herring as it didn't cure.
Edit - forgot to mention power is getting to all the chips - so a tad unusual.
rgds Pav

User avatar
Synthbuilder
Super Deluxe Wiggler
Posts: 3009
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:12 am
Location: Cumbria, UK

Re: Euro Envelope build feedback

Post by Synthbuilder » Wed Feb 12, 2020 3:34 am

Pav wrote:
Tue Feb 11, 2020 2:24 pm
do not see +12V power at the multicomp connectors of the main board. Its there on the power header.
Check the soldering on R29. And that R29 is 22R.

I see this is another schematic where I have left +/-15V. I think I'll have to update that one along with the sequencer.

Tony

User avatar
Pav
Wiggling with Experience
Posts: 309
Joined: Sat Mar 19, 2016 3:21 pm
Location: UK Hampshire

Re: Euro Envelope build feedback

Post by Pav » Wed Feb 12, 2020 5:14 am

Yup. If you do revisit schematic, you have two green LEDs. as you label one "gate ", recommend label the other "output". Then the feng shuey is aligned :tu:
rgds Pav

User avatar
Pav
Wiggling with Experience
Posts: 309
Joined: Sat Mar 19, 2016 3:21 pm
Location: UK Hampshire

Re: Euro Envelope build feedback

Post by Pav » Wed Feb 12, 2020 7:55 am

All working :party:
Gated loop with Oakley eDVCO and eCOTA on the left one. Vanilla pulse on right.
Not a master piece but shows them working. Apologies for poor keyboard playing - it was behind me whilst holding phone.
If it was in front of me - not likely much better. :sb:

rgds Pav

Post Reply

Return to “Oakley Sound Systems”