stg .vca current draw?

Discussion and support for STG Soundlabs modules of all formats.

Moderators: Kent, suitandtieguy

Post Reply
User avatar
AD8
Learning to Wiggle
Posts: 29
Joined: Thu Nov 14, 2013 7:18 pm

stg .vca current draw?

Post by AD8 » Sun Jan 05, 2014 6:42 pm

Quick question, does anyone know what the current draw is for the STG .vca module? I'm sure it isn't much, but would like to know.

User avatar
suitandtieguy
Hammond King
Posts: 3368
Joined: Sun Feb 03, 2008 11:50 pm
Location: Chillicothe IL USA

Post by suitandtieguy » Mon Jan 06, 2014 5:38 am

i don't know. i need to get a power supply specifically for testing that tells me this stuff. it's actually kind of a huge pain in the ass to measure current draw if you don't have a bench supply.

believe it or not, every module (prototype or production) i've ever tested, since the beginning (2006?) has been tested off of the supply in my personal system. yeah sounds kind of reckless (i've seen smoke with some stuff!) but the experience makes me very confidant in this stuff.
http://suitandtieguy.com
http://stgsoundlabs.com
http://knobcon.com
suboptimal wrote:... if it's music you want to make with your modular, STG should be in your system.

User avatar
AD8
Learning to Wiggle
Posts: 29
Joined: Thu Nov 14, 2013 7:18 pm

Post by AD8 » Sat Jan 18, 2014 4:12 am

Hi STG, thanks for letting me know.

I thought that just putting a multimeter in between the power supply and and the module would do for current draw, but I guess you'd need two multimeters for a bipolar power supply and that would be pretty fiddly so thats why you'd need a bench supply with a current load feature?

Post Reply

Return to “STG Soundlabs”