measuring SH-101 supply voltage

Support and discussion of Tubbutec products.

Moderators: Kent, tubbutec

Post Reply
Dr. Woland
Learning to Wiggle
Posts: 10
Joined: Thu Jun 16, 2016 12:10 pm

Sh-1oh1 multimeter reading

Post by Dr. Woland » Thu Jun 16, 2016 12:22 pm

Hi, when I test PIN 20 and 40 I get -4,98V. Is that alright? I might be doing something wrong as I haven't used a multimeter before.

(Sorry for posting it here and also not uploading a pic, need more posts ... )

Dr. Woland
Learning to Wiggle
Posts: 10
Joined: Thu Jun 16, 2016 12:10 pm

Post by Dr. Woland » Thu Jun 16, 2016 12:24 pm

Give me a break.

Dr. Woland
Learning to Wiggle
Posts: 10
Joined: Thu Jun 16, 2016 12:10 pm

Post by Dr. Woland » Thu Jun 16, 2016 12:26 pm

Image

User avatar
tubbutec
Veteran Wiggler
Posts: 644
Joined: Sat Dec 27, 2014 4:29 am
Location: Berlin
Contact:

Post by tubbutec » Fri Jun 17, 2016 1:46 am

When measuring voltages you need to use the multimeter in the correct polarity, otherwise of course it will show a negative voltage.

Additionally from your picture I can see that you are not measuring pins 20 and 40, but pins 20 and 21. Pin numbering starts on the left side of the notch, goes down on the left then goes up o the right again. google '40 pin dip' with google image search...

Dr. Woland
Learning to Wiggle
Posts: 10
Joined: Thu Jun 16, 2016 12:10 pm

Post by Dr. Woland » Fri Jun 17, 2016 7:30 am

tubbutec wrote:When measuring voltages you need to use the multimeter in the correct polarity, otherwise of course it will show a negative voltage.

Additionally from your picture I can see that you are not measuring pins 20 and 40, but pins 20 and 21. Pin numbering starts on the left side of the notch, goes down on the left then goes up o the right again. google '40 pin dip' with google image search...
Thanks for your quick answer! I get 4.88V now, so I should calibrate after installing the mod?

User avatar
tubbutec
Veteran Wiggler
Posts: 644
Joined: Sat Dec 27, 2014 4:29 am
Location: Berlin
Contact:

Post by tubbutec » Fri Jun 17, 2016 9:03 am

if after installing the mod you feel the sh-101 is detuned you will have to calibrate. But 4.88V probably means it is detuned now already..

Post Reply

Return to “Tubbutec”