ADDAC 207 back?

New Interfaces for Analog Synthesizers.

Moderators: Kent, __ag

User avatar
Paranormal Patroler
Super Deluxe Wiggler
Posts: 11038
Joined: Tue Aug 30, 2011 3:40 pm
Location: the Terminal beach

Post by Paranormal Patroler » Wed Sep 06, 2017 11:41 am

LightsOfCérès wrote:Hello,

I have read lots of things about the ADDAC 207, but i have not been able to find what i want to do with.

I would like to transpose with a keyboard (QuNexus).

I have read the manual, tried to configure the assign input, but it doesn't transpose the way I expected.
It makes something, kind of changes "the color" of the sequence, but doesn't transpose like :

Sequence in C minor,
Play D on the keyboard,
it didn't play D minor.

If someone as been able to transpose with the assign input, please give me informations of how you did it ? Please
According to the manual, page 26, you can have the Assign input work as a transpose input. That way it allows a positive 1V/Octave CV to be connected for external scale transposition. Incoming CV is divided in 12 semitones for every 1V. The scale is immediately transposed offseting the Root note by the same amount of semitones. Plus you can see that in the scale LEDs.

Have you tried anything other than the QuNexus? I've heard some weird stuff about these KMI devices outputting CV, maybe that's the cause of your issues? :hmm:
All rights reserved; all wrongs reversed.

LightsOfCérès
Learning to Wiggle
Posts: 4
Joined: Wed Jan 04, 2017 6:21 am
Location: SAINT DENIS

Post by LightsOfCérès » Fri Sep 08, 2017 11:15 am

Thank you Paranormal Patroler,

First of all, i have to apologize for my approximate english (i am french...)

I made some measurements of the QuNexus and compare it with the Arturia Key Step.
QuNexus don't give a clean 1v for a C1 note but 1,02v ; 2,03v for a C2
Arturia KeyStep gives 0,99v for a C1 note and 2v for a C2

That said, no matter what keyboard I use to transpose, the quantizer does not transpose.
I have configured the assign input by pushing button 4 and 7 at the same time, turn on the light of button 1, turn off the light of button 1, it doesn't transpose. I would like to transpose the way it does by turning the key knob then press "set key".

Thank you for helping me, best regards

User avatar
ADDAC System
Common Wiggler
Posts: 219
Joined: Sun Oct 06, 2013 12:39 pm
Location: Lisbon, Portugal
Contact:

Post by ADDAC System » Sun Feb 11, 2018 2:50 pm

There's a new firmware available with a new transpose mode!

http://www.addacsystem.com/news/new-fir ... ose-method
Questions? Assistance? Hit me up via PM or send us an email!

ADDAC System | [www.addacsystem.com]

Post Reply

Return to “ADDAC System”