Kammerl Beat-Repeat Effect for Clouds

Cwejman, Livewire, TipTop Audio, Doepfer etc... Get your euro on!

Moderators: Kent, Joe., luketeaford, lisa

Post Reply
User avatar
dhoinjo
Wiggling with Experience
Posts: 399
Joined: Wed May 06, 2015 1:18 pm
Location: Belgium

Post by dhoinjo » Thu Feb 22, 2018 4:36 pm

Got my new faceplate in the mail today. Thanks Joe!

User avatar
mckenic
pew!pew!pew!kthnxbye!
Posts: 6448
Joined: Fri Aug 06, 2010 8:05 pm
Location: Limerick, Ireland

Post by mckenic » Thu Feb 22, 2018 4:48 pm

Ditto! Thank you very much!
:tu:

User avatar
joebauer
Common Wiggler
Posts: 141
Joined: Tue Feb 14, 2017 2:42 pm
Location: Ann Arbor
Contact:

Post by joebauer » Thu Feb 22, 2018 8:10 pm

dhoinjo wrote:Got my new faceplate in the mail today. Thanks Joe!
mckenic wrote:Ditto! Thank you very much!
:tu:
Great! Thank YOU. Would love to see what you do with them! :)

Mulletstache
Learning to Wiggle
Posts: 11
Joined: Sat Apr 08, 2017 5:08 am

Post by Mulletstache » Mon Feb 26, 2018 7:07 am

Tried to find the answer on other threads but no luck, so i'll try here. I'm having a problem updating this firmware to a DIY clouds. When i play the file from a computer all the fourl leds blink red immediately. The outcoming sound is full from the computer and no matter what gain setting is on the module this happens still. When i play the file from my phone it recognizes the signal but eventually the update fails and the four leds start blinking. I have the phone on airplane mode so no interference should happen. I asked the guy who built it and he has no idea what could be wrong. Any help would be appreciated, this is really frustrating.

User avatar
Southfork
Veteran Wiggler
Posts: 676
Joined: Mon Oct 06, 2014 12:55 pm

Post by Southfork » Mon Feb 26, 2018 7:27 am

Mulletstache wrote:Tried to find the answer on other threads but no luck, so i'll try here. I'm having a problem updating this firmware to a DIY clouds. When i play the file from a computer all the fourl leds blink red immediately. The outcoming sound is full from the computer and no matter what gain setting is on the module this happens still. When i play the file from my phone it recognizes the signal but eventually the update fails and the four leds start blinking. I have the phone on airplane mode so no interference should happen. I asked the guy who built it and he has no idea what could be wrong. Any help would be appreciated, this is really frustrating.
Which diy clouds? Regular or uclouds?

Mulletstache
Learning to Wiggle
Posts: 11
Joined: Sat Apr 08, 2017 5:08 am

Post by Mulletstache » Mon Feb 26, 2018 7:29 am

Southfork wrote:
Mulletstache wrote:Tried to find the answer on other threads but no luck, so i'll try here. I'm having a problem updating this firmware to a DIY clouds. When i play the file from a computer all the fourl leds blink red immediately. The outcoming sound is full from the computer and no matter what gain setting is on the module this happens still. When i play the file from my phone it recognizes the signal but eventually the update fails and the four leds start blinking. I have the phone on airplane mode so no interference should happen. I asked the guy who built it and he has no idea what could be wrong. Any help would be appreciated, this is really frustrating.
Which diy clouds? Regular or uclouds?
Regular one. I just fed it parasites firmware and it ate it on the first try.

User avatar
Southfork
Veteran Wiggler
Posts: 676
Joined: Mon Oct 06, 2014 12:55 pm

Post by Southfork » Mon Feb 26, 2018 7:43 am

Mulletstache wrote:
Southfork wrote:
Mulletstache wrote:Tried to find the answer on other threads but no luck, so i'll try here. I'm having a problem updating this firmware to a DIY clouds. When i play the file from a computer all the fourl leds blink red immediately. The outcoming sound is full from the computer and no matter what gain setting is on the module this happens still. When i play the file from my phone it recognizes the signal but eventually the update fails and the four leds start blinking. I have the phone on airplane mode so no interference should happen. I asked the guy who built it and he has no idea what could be wrong. Any help would be appreciated, this is really frustrating.
Which diy clouds? Regular or uclouds?
Regular one. I just fed it parasites firmware and it ate it on the first try.
I’m that case all I can recommmend is to try different settings and keep going. If parasites worked there’s nothing intrinsically different with beat repeat firmware. Maybe try some other firmwares like back to the original and see if they give you any problems.

Mulletstache
Learning to Wiggle
Posts: 11
Joined: Sat Apr 08, 2017 5:08 am

Post by Mulletstache » Mon Feb 26, 2018 10:59 am

Southfork wrote:
Mulletstache wrote:
Southfork wrote:
Mulletstache wrote:Tried to find the answer on other threads but no luck, so i'll try here. I'm having a problem updating this firmware to a DIY clouds. When i play the file from a computer all the fourl leds blink red immediately. The outcoming sound is full from the computer and no matter what gain setting is on the module this happens still. When i play the file from my phone it recognizes the signal but eventually the update fails and the four leds start blinking. I have the phone on airplane mode so no interference should happen. I asked the guy who built it and he has no idea what could be wrong. Any help would be appreciated, this is really frustrating.
Which diy clouds? Regular or uclouds?
Regular one. I just fed it parasites firmware and it ate it on the first try.
I’m that case all I can recommmend is to try different settings and keep going. If parasites worked there’s nothing intrinsically different with beat repeat firmware. Maybe try some other firmwares like back to the original and see if they give you any problems.
Yeah i got the parasites running like it should now so i decided to try the kammerl firmware on my factory made Clouds. Does the same thing as with the diy one. The audio file runs a certain amount of time and then all of a sudden all reds. Also what's interesting is that when it starts, only the first and the second led are running and if i turn the gain more it goes straight to reds. Also this was the case with the diy Clouds. I'll have to try with another laptop when i get home.

EDIT: Problem "solved": it appears you just had to have an infinite amount of tries. Don't know how many tens of times i tried it again and again but eventually it went through and after calibration everything seems to working fine. Now to play around with it!

User avatar
nectarios
Super Deluxe Wiggler
Posts: 2695
Joined: Wed Jan 22, 2014 5:44 am

Post by nectarios » Thu Mar 01, 2018 4:58 pm

Image

Cheers!

User avatar
metaBit
Veteran Wiggler
Posts: 600
Joined: Sun Apr 24, 2011 10:17 pm
Location: BC

Post by metaBit » Thu Mar 01, 2018 9:27 pm

christophin wrote:can I install this on uclouds?
Wondering this too after seeing this:
Southfork wrote:Which diy clouds? Regular or uclouds?
in response to a firmware question.

I thought they'd be identical but would love confirmation before I try to update the firmware on my uClouds. Thanks!

User avatar
joebauer
Common Wiggler
Posts: 141
Joined: Tue Feb 14, 2017 2:42 pm
Location: Ann Arbor
Contact:

Post by joebauer » Wed Apr 11, 2018 2:45 pm

nectarios wrote:Image

Cheers!
Looks great with friends! :-D Thanks for sharing!

User avatar
beliefsystemrecords
Common Wiggler
Posts: 127
Joined: Mon Jun 09, 2014 4:02 am

Post by beliefsystemrecords » Fri May 25, 2018 8:33 am

Could anyone send me or upload the kammerl firmware? I just built a uClouds with matching kammerl panel but the kammerl website is down.

Thanks alot!

Cheers

D.

User avatar
AnalogAssailant
Common Wiggler
Posts: 150
Joined: Wed Jun 03, 2009 10:51 pm
Location: Squamish

Post by AnalogAssailant » Fri May 25, 2018 9:52 am

ver 0.42 of kammerl (wav)
Attachments
clouds_kammerl_firmware_v042.wav
wav
(11.35 MiB) Downloaded 64 times

User avatar
beliefsystemrecords
Common Wiggler
Posts: 127
Joined: Mon Jun 09, 2014 4:02 am

Post by beliefsystemrecords » Fri May 25, 2018 11:33 am

AnalogAssailant wrote:ver 0.42 of kammerl (wav)
thanks so much !

User avatar
baleen
Wiggling with Experience
Posts: 263
Joined: Sat May 21, 2016 1:55 pm
Location: sf ca

Post by baleen » Tue May 29, 2018 4:14 pm

so uh kammerl site is down and I don't have a copy of the manual for this firmware...does anyone have a manual or guide saved/bookmarked? thanks!

User avatar
cliffemu
Veteran Wiggler
Posts: 596
Joined: Thu Feb 16, 2012 12:00 pm
Location: NYC
Contact:

Post by cliffemu » Tue May 29, 2018 6:41 pm

baleen wrote:so uh kammerl site is down and I don't have a copy of the manual for this firmware...does anyone have a manual or guide saved/bookmarked? thanks!
You can look at that alt panel above XD

User avatar
mckenic
pew!pew!pew!kthnxbye!
Posts: 6448
Joined: Fri Aug 06, 2010 8:05 pm
Location: Limerick, Ireland

Post by mckenic » Tue May 29, 2018 6:55 pm

Jazus - something I can actually help with!
Pulled a copy down to have a look at last month as I was getting ready for a gig.
Attachments
Kammerl Beat-Repeat Effect.zip
(42.52 MiB) Downloaded 40 times

User avatar
AnalogAssailant
Common Wiggler
Posts: 150
Joined: Wed Jun 03, 2009 10:51 pm
Location: Squamish

Post by AnalogAssailant » Tue May 29, 2018 9:01 pm

pdf version of manual
Attachments
Kammerl manual.pdf
.pdf version of manual
(142.6 KiB) Downloaded 125 times

User avatar
dhoinjo
Wiggling with Experience
Posts: 399
Joined: Wed May 06, 2015 1:18 pm
Location: Belgium

Post by dhoinjo » Wed May 30, 2018 1:38 am

:tu:

User avatar
baleen
Wiggling with Experience
Posts: 263
Joined: Sat May 21, 2016 1:55 pm
Location: sf ca

Post by baleen » Wed May 30, 2018 3:32 pm

YASSS thank you friends

jkammerl
Common Wiggler
Posts: 75
Joined: Thu Aug 01, 2013 1:28 pm

Post by jkammerl » Thu May 31, 2018 8:50 pm

My site is up again. Apologies for the down time!

User avatar
mckenic
pew!pew!pew!kthnxbye!
Posts: 6448
Joined: Fri Aug 06, 2010 8:05 pm
Location: Limerick, Ireland

Post by mckenic » Thu May 31, 2018 9:05 pm

Great news! Thank you!

Do you want the zip above removed?

jkammerl
Common Wiggler
Posts: 75
Joined: Thu Aug 01, 2013 1:28 pm

Post by jkammerl » Fri Jun 01, 2018 2:28 am

uClouds with kammerl pannel sounds cool! Would you mind sharing some pics?
beliefsystemrecords wrote:Could anyone send me or upload the kammerl firmware? I just built a uClouds with matching kammerl panel but the kammerl website is down.

Thanks alot!

Cheers

D.

jkammerl
Common Wiggler
Posts: 75
Joined: Thu Aug 01, 2013 1:28 pm

Post by jkammerl » Mon Jun 11, 2018 1:10 pm

Nice breakbeat mangling:
[video][/video]

User avatar
moncks_crossing
Common Wiggler
Posts: 58
Joined: Thu Apr 07, 2016 1:39 am
Location: NSW,Australia

Post by moncks_crossing » Tue Jul 17, 2018 9:06 am

Is the short press of the B button still allow to change the audio quality?
The LED glows red with the short press.
Could not see this in the Beat Repeat manual.

Post Reply

Return to “Eurorack Modules”