MUFF WIGGLER Forum Index
 FAQ & Terms of UseFAQ & Terms Of Use   Wiggler RadioMW Radio   Muff Wiggler TwitterTwitter   Support the site @ PatreonPatreon 
 SearchSearch   RegisterSign up   Log inLog in 
WIGGLING 'LITE' IN GUEST MODE

S-2000 contour repeat issue ?
MUFF WIGGLER Forum Index -> Metasonix Goto page 1, 2  Next [all]
Author S-2000 contour repeat issue ?
papz
Hi
Is it normal that when set to repeat mode both C2 and C3 cycles vary in length and are not regular, without touching anything ?
Thanks
EPTC
Do you mean each contour is pulsing at separate tempos, or the tempo of each is uneven by itself?

On mine, both pulse an even pulse, the speed for each is dependent on its individual rise/fall setting. But they're not synched, so they shift in and out - Does that help?
papz
The tempo of each is uneven by itself. Here's a short video.
https://vimeo.com/282178517

On other videos I could see, the tempo looks even, like on yours.
So mine seems to have a problem.

Swap the MC14013BCP with a V4013D (NOS CD4013) helps a bit but the waveform still reminds of a sync or alike. With the MC14013BCP there's also a bottom plateau, not with the V4013D.
Here's a scope display with both pots set to minimum (CCW).

MC14013BCP :


V4013D :


Thank you
EPTC
Huh - wow, that's actually a pretty interesting rhythm sequence ... but yeah that does seem incorrect. Mine pulses evenly for each dial setting.

How's it sound?
papz
The sound is ok but the modulation follows the LED blink : it's uneven and erratic. Not unpleasant in some cases but I'd like to have it even too. A switchable fix would be great. lol
No problem triggering from the ribbon or with external keyboard via the gate out.
Hopefully Eric will have a suggestion to fix it.
buzzlegs
On mine they are un-even too, bit annoying but I got over it!
papz
Interesting, so there may be 2 "revisions" ?

Mine is #38. Yours ?
buzzlegs
papz wrote:
Interesting, so there may be 2 "revisions" ?

Mine is #38. Yours ?


#34.
papz
Pretty close.

How about yours, EPTC ?

Thanks
buzzlegs
papz wrote:
Pretty close.

How about yours, EPTC ?

Thanks


What does EPTC mean?
papz
EPTC is the Wiggler who replied above that on his unit the repeats are even. lol
buzzlegs
papz wrote:
EPTC is the Wiggler who replied above that on his unit the repeats are even. lol


oh, haha!smile
EPTC
buzzlegs wrote:
papz wrote:
EPTC is the Wiggler who replied above that on his unit the repeats are even. lol


oh, haha!smile


Haha!, sorry - yeah it's shorthand for my website, http://www.ep.tc/

I think my S2000 is around #50 - grey knobs, same style as D2000.
papz
So yours is a later unit in which this may have been fixed.
Any chance you could post pics of the circuit please, to compare with mine ?
I'm afraid Eric will have other things to deal with in the coming days.
EPTC
Sure - I can't remove mine from the case for a photo right now but I might have a photo somewhere from when I last opened it up a few years back - will check for you. (will do that tonight) Might not be a clear photo of the traces, though. Will PM you.

Cheers, E
papz
Thank you !
Yes Powder
Chiming in here. Mine is #31 and it definitely doesn't do that.
papz
Damn you just ruined my theory. lol
darmklacht@gmail.com
I´ve got number 11

Mine doesent behave like yours mister Papz.

The only thing I can say is that the repeat frequency was slightly unstable the first half minute after powerup. it didnt feel like sync (dont have a scope to check).
EPTC
I'll be able to look for that photo of the board in a few hours (it's 3pm here in texas) but here's a few sound files of the even pulsing on mine.

[s]http://soundcloud.com/eptc/s2000-sequence/s-iyNLP[/s]
[s]https://soundcloud.com/eptc/s2000-pulsing/s-TP3oU[/s]
papz
Thanks for the inputs.

By "sync" I meant just that the scope display reminded me of a synced oscillator waveform, not that both contours are synced.

Mine is also more unstable just after power up but it never stabilizes enough to have even contour like on EPTC's tracks.
EPTC
Hey papz, check your PM for a photo of the board. Good regards, Ethan
papz
It seems related to the +48V supply circuit, without the related 34063 the contours LEDs blink and scope display are clean and even.
Ripple on both +12V and -4.5V rails can be seen when the +48V circuit is working : the line on the scope blinks and this looks synchro with the contours "jumps".
I replaced the 34063 but it doesn't help.

On your photo the 2200pF caps are mylar greenies, on mine ceramics, that I replaced with greenies just in case but of course this didn't help either.
papz
I found a fix. SlayerBadger!

I added a 100nF cap between the 48V 34063 pin 5 and 0V. It's the 34063 near the operator one resonance pot.
The 0V connection should be far from the IC, I ran a cable to the audio output jack socket.
Close to the IC, like in parallel with the 2k7 resistor connecting pin 5 to 0V, it doesn't work.

papz
very frustrating
The fix works without the panel only.
When I put it back in place the uneven contours come back.
MUFF WIGGLER Forum Index -> Metasonix Goto page 1, 2  Next [all]
Page 1 of 2
Powered by phpBB © phpBB Group