MUFF WIGGLER Forum Index
 FAQ & Terms of UseFAQ & Terms Of Use   Wiggler RadioMW Radio   Muff Wiggler TwitterTwitter   Support the site @ PatreonPatreon 
 SearchSearch   RegisterSign up   Log inLog in 
WIGGLING 'LITE' IN GUEST MODE

Information
Happy holidays! Please see the year-end funding drive post in the Announcements subforum. Thanks and all my love to you beautiful people.

Polysix Filter Problem
MUFF WIGGLER Forum Index -> Tubbutec  
Author Polysix Filter Problem
pdub
Hi

I have been having a problem with my Modypoly setup.

When I bring the filter cutoff down I hear what sounds like fast triangle modulation even with no modulation active.

I have set all CC controllers to zero and the Modypoly Triangle speed and depth has no control of the modulation. It also isn't related to the speed of the arp or internal MG.

I have reset the unit, re-flashed the firmware but nothing has helped.

Any help would be greatly appreciated.

Thanks!
pdub
So when I disconnect the orange CV option cable from R51 the problem goes away.

Any ideas why this would be happening?

Thanks
tubbutec
Hi there,

some Polysix seem to have this issue, most do not. It comes from improper filtering of the filter CV signal in the Polysix circuitry, maybe there are differences between various Polysix versions.

There is a simple fix to this though:

add a 1k resistor in series to the orange filter wire. And a 100nF cap to ground like so:

pdub
Thank you!
MUFF WIGGLER Forum Index -> Tubbutec  
Page 1 of 1
Powered by phpBB © phpBB Group