disting mk3 wavetable VCO

Discussion and support for Expert Sleepers' Silent Way software and hardware.

Moderators: Kent, os

Post Reply
vaguerobots
Learning to Wiggle
Posts: 3
Joined: Wed May 08, 2019 4:23 pm

Post by vaguerobots » Mon May 13, 2019 8:22 pm

I can't get the wavetable VCO to work. I'm sure I formatted my folders and playlists correctly. I'll post a zip later in case there's something I'm missing (I'm at work currently so can't do much).

WAV files are 16-bit, 44.1khz, mono, from the AKWF packs, split into folders each containing 64 WAVs, and a playlist file formatted according to the manual, and then a playlist-wavetable.txt file outside those folders, showing a list of the folders, again just like in the manual. The only thing I can think of is that maybe the default save setting for plain text files in TextEdit on my mac is set to something incorrect. Does it need to be a particular encoding? I think my default is set to Unicode (UTF-8).

edit: I've tried two SD cards. Admittedly they're older 2gb and 8gb cards, but the 8gb one loaded the latest firmware without any trouble. Could it be that these older cards are maybe too slow to load wavetables? Does it stream wavetables from the card itself or load them into RAM?

User avatar
os
Super Deluxe Wiggler
Posts: 13337
Joined: Tue Jun 30, 2009 6:55 am
Location: UK
Contact:

Post by os » Tue May 14, 2019 2:21 am

The wavetables are loaded into RAM.

TextEdit will sometimes mess up the line endings. Try BBEdit.

vaguerobots
Learning to Wiggle
Posts: 3
Joined: Wed May 08, 2019 4:23 pm

Post by vaguerobots » Tue May 14, 2019 4:12 am

I used TextWrangler and it works now! Thanks!

Post Reply

Return to “Expert Sleepers”